Aug 28, 2011

Korang!!! Cuba Try Benda Nih..Cool! Siyes Tak Tipu

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum


InsyaAllah kalau planning menjadi, esok saya dan family akan balik kampung kat melaka sana nun..masjid tanah..siapa kampung dye kat masjid tanah gak?? angkat kaki..kehkehkeh..korang mesty ramai yang dah ada kat kampung skrg nih kan..wahhh besttt nyeee..


*cantiknye blue rose nih!!!*


Since lusa insyaAllah raya..so, this gonna be my last entry lah before raya..biasa tiap2 tahun memang akan raya melaka je lah..coz parents nye kg pun dekat2 jer *tak yah nak gado2 stiap kali balik raya*


Dan bila saya dah cecah masjid tanah tuh, memang lah akan terputus dengan dunia siber seketika..maybe around a week tak kan 'bersua' dengan korang..huuu sob sob sedeynye..so, nak balas balik kunjungan korang..nak tgk update kat blog korang..heh tak akan ada lah waktu terdekat nih..smggu lepas tuh insyaAllah baru ada..


Ohh hampir terlupa plak tujuan sebenar entry nih..sory2..terleka seketika dengan kampung-raya related things..hehe


Saya nak share something nih..korang kalau borink2..ada masa lapang lebeyh tuh *dari melangut je depan blog..cer cecuti mata sket dgn slaen dr blog*..jom lah try buat benda nih..alah tak susah mana lah pun..senang sangattt..! siyes!! result dye pun perghh cun!! subhanallah..*wonder how they create this thing*


Apa yang korang perlu buat:

696666999999666999999666666966666966666696666666669666696666696 696669999999969999999966669696666966666696666666696966696666696 696666999999999999999666696669666966666696666666966696699999996 696666669999999999996666966666966966666696666669666669696666696 696666666699999999666666999999966966666696666669999999696666696 696666666666999966666666966666966966666696666669666669696666696 696666666666699666666666966666966999999699999969666669696666696
Nampak angka 6-9 yang banyak2 tuh??..


1-korang copy+paste those numbers kat word
2-then tekan ctrl-F
3-pastu tekan plak nombor 9 or 6


Taraaaa korang akan dapat lihat result dye yang......wow!!


Paham tak cane nak buat?? tak paham tanya ea...tak yah nak segan-segan sangat lah kan :)


So..enjoy trying this!!


Sekian, assalamualaikum~


p/s: raya nanti, jangan main sumbat jer..jaga kesihatan jugak :)


~((: terima kasih sudi baca :))~

7 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

cmna tu...tak tercuba lak..ehheh

ala...baru nak makan banyak2 raya neh...ehheheh

fuad ansari said...

slmt hari raya... mohon maaf andai ada salah silap...

belum pernah lagi bersolat di masjid tanah.. masjid besi kat putrajaya pernah la.. (gurau2 je).. (",)

Mohamadazhan.com said...

selamat hari raya juga, moga selamat =)

Sha said...

iLa: laaa try ler...heheh..cntk tau rslt dye nti :)

Sha said...

Fuad: slmt ary rye bro! maaf zhir batin :)

cik violet said...

selamat hari raya shae..jom raya umah ;)

DoodleLicious said...

hihi..dah jumpa

"i love Allah"

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz