Aug 7, 2011

Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat : Makanan Buka Puasa Kegemaranku

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum

Aduhhh tengok tajuk entry pun dah macam-macam makanan yang berlegar-legar kat kepala nih..haila JT hang betol2 la wut cheq rasa lapaq ngat nih..dah lah pi terjah blog JT sebelum nak berbuka..heh lagi lerr tak menahan perut nih time tuh..terusss jer tetiba rasa nak makan makanan yang dah lama teringin nak makan tuh..ish ish..*so far, belum ada rezeki*

Thx to JT sebab bagi idea nak buat entry ape..hoho, saya malas nak update blog lately..lagi suka terjah blog orang..lepak blog orang lama2..selongkar blog orang....heh

*klik banner kalau nak join sama :D*

Heh, sebelum saya bercerita panjang lebar, meh saya tag dulu dye nih, Yana

Kalau setiap kali bulan ramadhan datang..memang saya tak kan kalau tak sah minta untuk makan roti jala..nak kata best sangat..alah, rasa tepung je la pun..kot kunyit tak rata, mungkin la ada rasa kunyit skek..hoho..*memandai jer* sebab roti jala nih susah sangat nak jumpa time hari biasa *boleh jumpa, kalau buat sendiri..huhu*..even ramadhan pun kadang2 susah gak..tuh yang dah ramadhan ke-7 nih tak merasa lagi..

*dapat makan ngn kari pekat memang masyuk..kari cair, nak masyuk mendenyeee*

Hurm..masa kat matrix dulu, memang suka gila makan nasi ambeng..sebab dia ada macam-macam dalam tuh..ayam ada, mee ada, ikan masin lagi..memang kenyang gilerr makan..tapi tuh time kat matrix..sebab matrix kat johor dulu, sebab tuh yang selalu beli..nih kat putrajaya nih..entah ada entah tak nasi ambeng tuh..

*uishh betul2 membangkitkan selera*

Haaa lagi satu suka makan nasi kukus ayam berempah..dengan ayam dye yang tak nak kalah besar nya, makan skali dengan cili dye..pergh! memang terangkat lah..ingat buka tadi ada rezeki merasa nasi nih, sekali tengok makanan kat rumah dah banyak..tuh yang tak jadi beli tuh..kalau tak, memang dah lama dah pergi beli..teringat saat-saat makan nasi kukus ayam berempah nih ramai-ramai dengan budak rumah masa U dulu..*berbuka sambil tengok tv..ape kess??* tengok ayam besar-besar nih, halamak! perut tiba2 rasa nak makan pulak nasi nih tetengah pagi buta nih..mane nak cekau???


Okaylah..takat nih jer la dulu..nak tidur..nanti nak bangun sahur :D

Korang yang masih berblogging tuh..pi2 la masuk tidur, nanti tak jaga sahur, tak tahu..nyte all..

Sekian, assalamualaikum~

~((: terima kasih sudi baca :))~

5 comments:

Mohamadazhan.com said...

nasi ambeng tu dah lama nak merasa, tak dapat lagi sampai sekarang..huh

cIk PikA said...

hehehe.. pika mkn nasi ambang skali je.. time blaja kt MUO dulu

Jejaka Terhangat said...

Thanks sha sudi join segmen ni. senarai nama dah update. nnti check la kat blog JT yek..=) http://www.jejakaterhangat.com/2011/08/segmen-ramadhan-jejaka-terhangat.html

Sha said...

Azhan: insyaAllah one day merasa juga..tak pun, pergi johor la gitu..boleh rasa nasi ambeng..hee~

cik Pika: sedap kan?? heheh

JT: wokeh!

[sutera kasih] said...

singgah dr segmen :)

ohhh..tu pulak rupa nasi ambeng hehe

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz