Sep 25, 2011

Ishh..Gunalah Bahasa Yang Best Sket Bro

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum


Entry kali nih saya nak straight to the point..malas nak jaga hati orang..memang nak lepas je kali nih..sekali sekale nak jugak buat entry makan dalam/sentap hati mak nak...lantaklah ada yang terasa atau tak..huhu..dan lantaklah kalau ada yang menyampah-geram-marah-sakit hati dengan si penulis belog ini..



Benda nih dah lama dah nak tulis sebenarnya..tapi mungkin time nih kot baru berkesempatan...tuh pun sebab tak ada mende nak buat kat rumah..tak kan wa nak lepak tengok movie jer??? borink derr..



Selama saya berblogwalking..macam2 gaya bahasa yang dipersembahkan..ada loghat pantai timur..pantai barat..utara..selatan..barat daya..timur laut..dan macam2 lagi lah..



Dan tak ketinggalan juga..BAHASA YANG BUAT SAYA MENYAMPAH GILER..bila pakai bahasa/tulis ayat yang MACAM ORANG PELAT/BARU NAK BELAJAR MENYEBUT...!!



Orang tulis belog..awak nak tulis belog jugak..yeee tau itu belog awak..sukati awak lah nak guna ayat/bahasa apa pun..tapi tolonglah fikir juga..yang nak membaca belog awak tuh bukan awak sorang jer...ramai lagi readers yang nak membacanya *tuh pun kalau dyorang tak mual-muntah nak dengar ayat pelat awak tuh..huhu*



Saya tak tahu nak mengklasifikasikan ayat tuh sebagai apa jadi saya main gelar je ayat pelat...huhuhu..korang mesti pernah alaminye kan?? ke ada yang tak paham apa yang cuba saya sampaikan nih??? erkkkkk



Kan bagus kalo digunakan ayat/bahasa yang biasa2/simple2...baru lah best orang nak baca..tak adalah SAYA PENING KEPALA NAK MEMAHAMKAN APALAH SI DIA NIH TULIS???????



Nak memahamkan apa yang si dia tulis satu hal..nak paham the entire story yang dipersembahkan pun satu hal jugak...kalo dah tulis guna ayat pelat...memang awal2 saya dah pangkah..angkat kaki blah..tak kuase nak berlama2 kat belog dia..hahaha



Korang tulis penuh/short form yg difahami..dengan gaya olahan yang santai-lepak-gempax-slumber..dah gerenti ramai suka nak baca...dari korang guna ayat pelat-pelik-yang sampai belit2 lidah orang nak menyebutnya...lagi orang menyampahlah der...*tapi kalo ader species yang boleyh masuk..tarahal lah kott*



Nak guna loghat mana2 celah pelusuk malaysia? haaaa korang guna lah..tak ada salahnya..janji orang paham..janji bukan jenis sebangsa-sepesen dengan ayat pelat tuh...*dan saya boleh belajar loghat2 tuh..hehehe*



Sekian untuk luahan kali nih, assalamualaikum~


p/s: tetibe terasa pulak blog nih ceria terlebey...huahuahua


~((: terima kasih sudi baca :))~

8 comments:

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

mmg belog dia,so ske hati dia.tp klu tulisan pelat2 cmtu kita x pyh la bc..pangkah je [x] supaya x skt hati.sbr ye..:)

Miss A said...

haha aku suka entry nih.. slalu la jugak bw terjumpa entry2 pelat.. hrp2 tuan punya blog yg dimaksudkan tu baca la post ni hehe.

Sha said...

@Abg Iz: hehe mmg tuh la yang sy buat bro..baru baca 1-2 ayat pelat mcm tuh..saya pangkah terus..

Sha said...

@Miss A: harap jugalah org2 sebegini baca awak..biar dye sedar skit..ahaha

CikGu Ma said...

sabaq na...hehehe...datang balas kunjungan cik/ puan sha...jom p raya esok!! (",)

Sha said...

@Cikgu: cikguuu..sy cik lagi..heheheh

adan said...

klu jumpa blog macam tu.. still gigihkan diri untuk membacanya.. tp klu dah semua perkataan sy tak faham.. [x] la jawapannya..

Sha said...

@Adan: hoho awk gigih mmbcnye..sy 1-2 ayt kalo bunyik lain mcm..angkat kaki trus..heheh

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz