Nov 3, 2011

Kerja Giler

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum


I cant sleep!! *dah bantai secawan nescafe sambil cicah biskut lemak bertemankan 30 minit Ustaz Don*



Sambil plug telinga dengan 'I Believe'..buat kerja giler pi download preset yang melambak kat internet tuh...hoho


*****


*Wondering kenapa saya tercampak dalam dunia ke-ubat-an ..haihhh* (ader hikmahlah tuh..hmmm)



Bila termenung-konon2 berpandangan jauh, started to think dan bermuhasabah *kononlah* takdir Ilahi tuh indah kan..yang terbaek..walaupun pada awalnya, macam nak mati rasa..tak tertanggung..merungut-mengeluh yang macam2..."kenapa aku? kenapa bukan orang lain?"



Tapi...bila sabar dan pengharapan mengiringi...Allah tengok semua tuh *terasa macam redupnya pandangan Ilahi*..insyaAllah at the end, pasti ada sinar jugak..kan kan..


*****


Alhamdulillah..penantian itu berbaloi...walaupun lambat sedikit drpd member2 yang dah pun 2 bulan lebey bkerja..



Pilihan untuk ditempatkan di Hospital Putrajaya (HPJ) akhirnya dimakbulkan Allah..syukur :))



Dan bila termenung lagi.."terasa betapa sangat berliku dan mencabar nye hidup aku nanti" "mampu ke aku tempuhi?" "cukup kuat tak aku nanti?" "macam mana penerimaan warge HPJ nanti kat aku?" ..and the most important thing.."mampu-dapat ke aku menggalas tanggungjawab sebagai seorang pharmacist yang SANGAT BERAT tuh????"



Sebenarnya tak mampu nak fikir jauh..tapi..degil jugak!




p/s 1: ehem! Ustaz Don tuh ensem kan? wawawa *kalo iman xkuat, bley cair kot*


p/s 2: preset yang melambak boleylah kalo nak apply tok masuk CONTEST ini..hohoho


~((: terima kasih sudi baca :))~

28 comments:

Abg Stalker said...

sama la kita..x bole tdo lak mlm ni +_+ wlupn da rs ngntuk tp x bole lelap.da bc yasin nk tambah pahala,ingatkn pastu bole tdo..lg la x bole.da duk kira semut smpai semut pun bosan tgk mke abg. :(

Ku Azhar said...

waaa....bestnye jd pharmasis!

fuad ansari said...

dah bekerja eh.. tahniah.. hosp putrajaya nampak mcm best je..

kita pernah menghadapi keperitan hidup, kita sangka kita tidak mampu menghadapinya, dan hari ini Allah telah melepaskan kita daripada keperitan tersebut..

Andai esok juga kita akan mengalami keperitan , maka jgn risau.. pasti satu hari nanti Allah akan melepaskan kita dari keperitan tersebut.. (",)

rebellion said...

hehe, peminat ustaz don ropenye. hehe, selamat baramal

Fatin Mraz said...

penyampaian ust don tu mmg menarik.
ibarat bercakap dpn-dpn jer..

;]

CikGu Ma said...

keje ape kt spital? misi ka?hehe

**::CIKNUURUL::** said...

ooo,.ni ustaz don ek,.huhu,.noob nye CN,.huhu,.err,die orang mane?,.ecececeh,tanye2 plak kan,.ahaha

merahitujambu said...

hei..tgok rupa ustaz plak dia..=p

fiQ'Ra said...

jujur tau... speech uztaz don mcm brpurat belit kadang kadang.. jd tak faham ;(

ANA FARHA said...

selamat maju jaya dalam bidang pekerjaan yang diceburi.. ;)

RevVING NOTES said...

Alhamdulillah, tahniah~!!!

TUmpang gembira!

p/s : Ketahuilah bahawa dsamping rezeki, ia juga ujian buat kita~

syahirah said...

@Ku: best dan sgt mencabar mental+fzkl juga keimanan :))

syahirah said...

@Fuad: blum kje lg..myb 10hb/14hb start lapor diri :))

syahirah said...

@rebellion: hoho..yezza :))

syahirah said...

@FM: yup2..menarik+sempoi+santai+mudah fhm+jelas..klaka pn yer gk :))

syahirah said...

@Cikgu: ahli farmasi, insyaAllah :))

syahirah said...

@CN: muahaha..yup nih la dye Ust Don nye..aip2 tnye lelbey nmpk..ahaks..btw, dye org penang :))

syahirah said...

@merahitujambu: muahaha..dh d c2 tarikannye :))

syahirah said...

@fiq'ra: ohh yeke..laen org lain penerimaannye..tpi stakat nih, sy okeyhlah mudah fhm dgn ape yg Ust tuh jelas kn..kalo xfhm, awk tanye direct je kt Ust tuh kt page FB dye..insyaAllah dye jwb :))

syahirah said...

@ana: insyaAllah..thx ye :))

syahirah said...

@Rev: thx :))

RinsyaRyc said...

setiap kesukaran itu dibalas dngn kemenangan ye x? ehehe~

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhhh...

ila tgk gambar ustaz don neh memang kena kuat iman neh....kekkekek

syahirah said...

@Rin: yup2 :))

Apple Pearl said...

alamak..pndgan ustaz ni bleh bt apple cair la plak..kihkihkih(awas...astaghfirullahalazim...)

cik violet said...

tahniah2..da jd farmasi da ko :)

syahirah said...

@apple: haha..jgn smpi tergode sudah la yer..dh berpunye tuh..kehkeh

syahirah said...

@CV: thx..kalo farmasi tak jadi ape lah..farmacist yerr..baru jdik someone..kehkeh

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz