Nov 21, 2011

Pharmacist: Banyak Yang Commit Suicide

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum


Arini 1st day attach kat in-patient department..eventhou b4 nih pernah je attach kat situ..tapi dat one just 'floating' je dulu sebelum menanti jadual bertugas keluar..



Memang giler+stress lah tadi..especially time screening prescriptions...!



Sume benda nak kena tengok..semua benda nak kena cepat..haduyaiii...dah la member terkial2 nak tekan mana...nak tengok mana..drug dosing tally tak ngan apa yang doctor order..belum masuk paeds patients lagi...lagii lah haruuu... nak kira itu lah ini lah...!!!




Tadi memang kelam-kabut habis...dengan calls yang tak henti2..mana nak screen prescriptions, mana nak angkat phone..nak call balik wad2 la hape lah..fuhhh



Baru sedar macam nih rupanya kerja kat hospital!!!




Tapi...satu je yang best..time bedside counselling..bley naek wad..bagi ubat kat patient yang dah nak discharge...bley lari sekejap dari in-pt depart yang ada aura stress tuh..muahaha..*wad executive sangat leceh lah nak masuk-xsuke wad exec*



Nih baru in-pt..belum masuk out-pt depart yang beribu-ribu kali stressssss!...kat sana lagi lah berjuta2 kali cepatnya...haduyaiiii...salah sikit, siap sedia lah kena tengking+marah+dimalukan..kalo tak depan staff2 yang lain, mungkin termasuk patient yang tengah menunggu sekali kot...huhuhu..malu tak malu..memang kena praktis tebalkan kulit muka dari sekarang..risau jugak kalo time2 tuh jugak mengalir mutiara jernih..hahaha *huuu malu derr*



*being told by my fren, antara profession yg banyak commit suicide: doctor, pharmacist and ape ntah lagi satu..hohoho*


p/s: preparing 4 counselling validation..waaahhh nih pun stress jugak..haiyakk!


~((: terima kasih sudi baca :))~

7 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

mesti penat kan kalau banyak kes....

sampai tertido tu....wakkakak

fuad ansari said...

kerja yg melibatkan ramai orang mmg stress...

lagi2 kerja melibatkan patient.. urgent aje..

ye lan kan... bekerja dengan patient memerlukan patience...

sabar ye.. (",)

fuad ansari said...

lupa nak bgtau.. jgn sampai andai bunuh diri, sudah la ye.. (",)

Abg Stalker said...

org engineering nk masuk bab hsptl cmni mmg x ngam.x fhm sgt..tp tahu la,yg awk tu tgh stress kje kelam kabut. :D

syahirah said...

@iLa: huuiiisshhhh sudah semestynyeeee...muahaha

syahirah said...

@fuad: hishh tak kan lah..xcium bau syurga nti..mintak dijauhkan lah..

syahirah said...

@abg iz: hehe mcm tuh jgk la kalo org kshtn nk msuk dnia engin/othr world..mmg stress gler pun bang..sangat!

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz