Sep 1, 2012

Doa Rasulullah SAW

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum


Meyh aku nak share something ngan korang nih...nanti boleyh kt same2 amalkan..tapi sebelum tuh, ayuh kita tadah tangan ramai2..."Ya Allah, kurniakanlah daku perasaan cinta kepada-Mu, dan cinta kepada orang yang mengasihi-Mu, dan apa sahaja yang membawa daku menghampiri cinta-Mu.  Jadikanlah cinta-Mu itu lebih aku hargai daripada air sejuk bagi orang yang kehausan.  

Ya Allah, sesungguhnya aku memohon cinta-Mu, dan cinta orang yang mencintai-Mu, serta cinta yang dapat mendekatkan aku kepada cinta-Mu.  

Ya Allah, apa sahaja yang Engkau anugerahkan kepadaku daripada apa yang aku cintai, maka jadikanlah ia kekuatan untukku mencintai apa yang Engkau cintai.  Dan apa sahaja yang Engkau singkirkan daripada apa yang aku cintai, maka jadikanlah ia keredhaan untukku dalam mencintai apa yang Engkau cintai. 

 Ya Allah, jadikanlah cinta-Mu sesuatu yang paling aku cintai daripada cintaku kepada keluargaku, hartaku, dan air sejuk pada saat kehausan.  Ya Allah, jadikanlah aku mencintai-Mu, mencintai malaikat-Mu, Rasul-Mu, dan hamba-Mu yang soleh.  

Ya Allah, hidupkanlah hatiku dengan cinta-Mu dan jadikanlah aku bagi-Mu seperti apa yang Engkau cintai.  Ya Allah, jadikanlah aku mencintai-Mu dengah segenap cintaku dan seluruh usahaku demi keredhaan-Mu."  Amiin..(Hadith riwayat At-Tirmizi, Rasulullah SAW bersabda, "Inilah doa yang biasa dipanjatkan oleh Nabi Daud as")
~((: terima kasih sudi baca :))~

1 comment:

pr!ncEsS1405 said...

terima kasih atas perkongsian ni :)

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz