Dec 27, 2011

Cuti Akhirnya

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum


Yeay! dapat cuti akhirnye...haha bukan cuti saje2...cuti sakit adalah..tak pelah kan..cuti jugak tuh..at least! dari tak cuti langsung...sakit pun sakit lah..anggap je lah kaffarah dosa..kan kan..*ada masa2 merungut jugak..haiihhhh..dah kata pun manusia*




Last jumaat lepas, last day kat opd..shud be today lapor diri kat bahagian ipd..tapi sakit punya pasal, xde lah...




Kalo renung2 dan fikir2 balik dari hari pertama jejak opd (farmasi pesakit luar) sampai lah ke last day hari tuh...boleh disimpulkan secara kasarnye..best jugak opd nih..sebab?? pegawai2 dye okeyh (walaupun muka tunjuk garang)..staff2 yang lain pun happy2, surrounding yang seronok jugak untuk bekerja..




Tibe2 dah rindu opd..bukan sebab ape..tapi sebab rindu nak bercakap2 dengan patient jer..hahaha...time tuh je la yang boleyh nak borak2-gelak2-release tension (tapi dapat patient yang mendatangkan lebey stress, masak lah)...time lain...hurmm, seriouslah+kalutlah+busylah manjang..tak sempat kot agaknye nak borak2 panjang...banyak sangat keje nye kt opd tuh..




Ada rezki, bley bagi ubat kat artis..hahaha..kalo rezki baek lagi..haaaa, boleyh bagi ubat dekat ustaz famous...hohoho...tapi saat mendebarkan bila di-uar2kan Director General of Health, Datuk Dr Hassan Bin Abdul Rahman nak datang..sume dok debar...sume dok google cane rupa DG..hahaha..klaka jer...termasuk lah aku...even yang dah 3 tahun keje pun, sibuk jugak dok menggoogle rupa dia..padahal bukan DG tuh dah selalu datang ke...tak kan lah tak cam rupe...




*susah nak jumpa ceruk/sudut kat dalam Hosp Ptrjy tuh yang temperature dye area 20-22 degree celcius..suma pakat nak sampai tahap beku rasanya..sejuk gilerrrr!! pakai white coat pun stil xlut..agaknye nk berapa lapis baju baru boleyh panas badan tuh? dan baru terasa " aaaa aku nak cahaya matahari..aku nak haba..aku nak berjemur sat"*



~((: terima kasih sudi baca :))~

10 comments:

Mohamadazhan.com said...

moga cepat sembuh no =)

Abg Stalker said...

awk ni doc ke? :)hebat kje awk tu.cpt sihat k. ;)

fuad ansari said...

senanglah.. sendiri sakit.. sendiri ambik ubat.. (",)

ILA HonEyBuNNy said...

cepat cari cahaya matahari...ehheheh

Sha said...

@azhan: terima kasih, insyaAllah...aminn~

Sha said...

@abg Iz: tak lah..bawah sket dari doc..insyaAllah..xsabar jugk nk masuk kje balik nih..

Sha said...

@Bro fuad: haha..xde lah, kalo nk d ikutkn sy plg xsuke makan ubat..even demam cecah 39.5 degree pn sy x makan panadol..harapkn kain basah letak kat dahi je..hohoho..

Sha said...

@iLa: kalo lah bley kan stiap sejam tuh p carik matari, mmg dah lama buat..hehehe

QasehSuci said...

semoga cepat sembuh...

:: Ika :: said...

Done dear follow yOur blog, t jgn lupe jnguk2 & foLLow blog Ika jgk ye chentahati19.blogspot.com

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz