Dec 15, 2011

'Mati' Aku Esok!

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum



Satu lagi sejarah tercipta dalam kehidupan aku..becoming a prp in Hosp Pj sangat meleteykan...minda dan fizikal juga emosi...tension? stress? tekanan? tak yah nak cakap lah..everyday maa...EVERYDAY!



Week nih, 2nd last week aku kat OPD (out-patient department)..nak kata enjoy..erkkk...dah macam2 'habuan' aku dapat..so, terpaksa terima je lah...nak buat macam mana...kata pun prp..bukan pegawai!



Elok je nak blah dari opd tuh, bley plak pegawai sorang nih dok panggil..hallamak...awutnye..rupanya nak tanya pasal logbook...ceh!



Cakap punya cakap..rupanya nak cakap pasal screening prescription..haduihhh..nih aku lemah nih...aku ader reason knp aku reluctant untuk screening..kadang2 blur, kadang2 tak faham..bukan tak nak screening..nak..tapi bila dah tak paham/confused segala tuh, tuh yang fed up gak ngan screening2 nih..sebab tuh aku lebih suka nak dispense (bagi ubat) dari screening (benda yang memeningkan)...hohoho




Itu belum lagi pasal DD (Dangerous Drug)...lagi lah aku tak suka..benda yang melecehkan..keluar masuk DD memang kena record dalam buku khas..specific pada drug..time record, memang tak boleh nak salah2..even nak potong sebab tersalah tulis pun tak boleyh...kena put star (*) kat tempat yang salah tulis tuh..dah tuh, kena bgtau pulak '* rekod dibatalkan' OR '* Wrong Entry'..leceh kan?? lagi melecehkan kalo pegawai soh amek dengan kadar yang SANGAT CEPAT!! mana tak huru hara jadiknya..bayangkan lah..sebab tuh aku tak suka amek DD..tapi setiap kali tuh lah, nama aku jugak yang dipanggilnya untuk amek DD..haiii sabor jer lerrr...



Sekalik..hambek kau! esok dye nak tengok aku screening..memang 'mati' sok pagi!..tuh baru screening..tambah pulak dengan counseling validation yang tak complete2...stress dengan validation..bukan stress..tapi MALAS sebenarnye nak buat..entahape2...hospital lain okeyh je..gitu2 je counselling dye..hpj nih, banyak songeh betul..



Dah lah sok keje malam..lagi 'BEST' malam sok...dapat pulak dengan pegawai a.k.a mentor..memang dasyat lah..dok tanya2 pasal validation dah complete ke belum..hailaaaa...mlm nih jugak dye soh study segala jenis insulin+inhaler bagai semua tuh...memang lah aku tak tidoq malam nih!!!



Dengan nak siapkan SKT hape ntah..lagiii lah jadik burung antu malam nih...sabarlah wahai hati..dah ader orang nak tolong completekan validation tuh, syukur je lah..dari ang tercarik2 melilau2 pegawai sana sini tak jumpa-jumpa..kalo bley ada attempt untuk semua benda tuh lagi lah baguihh...


~((: terima kasih sudi baca :))~

4 comments:

fuad ansari said...

lepas selesai semua nanti, mungkin akan terasa seperti mati hidup semula.. (",)

Abg Stalker said...

byk betul bahasa doktor2 dlm ni. :D slmt bekerja!

Syera said...

@Bro Fuad: hahah..dan kalo lah pernah merasai 'mati' tuh macam mane...

Syera said...

@Abg Iz: tuh baru sikit abg iz :))

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz