Sep 24, 2013

Mesin Jahit Mini

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum



Dah lame xmenyinggah di sini..idea ade nak menulis..tapi entah kenapa setiap kali aku buka blog, rasa nak menaip tuh xde...padahal sebelum tuh dah berkobar2 dah nak tulis something...



Berbeza untuk kali nih..trase macam xsabar2 pulak nak meluah rasa...hihihi



Tengah dok baring2 petang tadi lepas balik keje...tibe2 je jelmaan mesin jahit mini melintas di fikiran...sibuk aku google mesin jahit mini nih...sebab pernah ak nampak 1 hari tuh kat fb, ade promosi mesin jahit nih..area rm70++...ermmm not bad..tuh yg tibe2 trase nak ade 1..walaupun aku sedar aku nih...bakat menjahit tuh so-so je...erkkkk....


haaa ini lah yg terlintas d fikiran aku...tapi bukan wrne ini..wrne ungu...chomeyl kn?


Tapi itu xbermakna aku xreti menjahit...jahit sluar koyak utk tatapan sendiri bley la...sekadar untuk menutup lompong2...hihihi..utk jahit baju org mintak maap ler yerr...belum mahir...heee



Teringat balik time aku habis blaja dulu...poyoooo jer nak blaja menjahit baju kurung...siap aku cakap kat mak aku nak belaja menjahit..blaja kt kawan mak..kesudahannye....hmmmm haremmm...sampai aku dah transfer ke sarawak xde nye la blaja2...xde nye attend2 klas menjahit...ahaha..


awut pelik sangat bentuk dye...????


Bila duduk bintulu...xsampi pn 1 tahun lagi..aku dapati banyakk betul mase senggang aku...selama nih kalo xtau nak buat ape kt uma bintulu, dok tido+makan+tgk tv+on9...sungguh xproduktif lgsg...kalo giler2 borink tahap gaban, baru la ak buang minyak jln2 1 bintulu yang mata aku pun dah naek jemu tengok..hahah...


dah macam stapler je aku tengok..xminat la bentuk gini...penah aku tengok orang jual kt serikin..


Tetibe aku rasa macam nak isi masa yang banyak kt bintulu nih untuk menjahit la..mybe boleyh mulakan dengan menjahit seluar tido?...hmmmm nice jugak tuh..selalu tgk mak aku buat...xde la susah mane..hopefully...menjadi kenyataan ler...jangan sekdar coretan d blog dan anganan di minda udah la yer....hihihi



Aihhhh...bley giler aku tengok mini sewing machine nih...hahah...makin berkobar2 plak aku nak memilikinye...sabar2....bulan 11 nih aku balik, insyaAllah aku grab 1, bawak balik bintulu...jgn dye terperuk berhabuk kat bintulu sudeyyy...



Tadi semangat aku survey2...kat google je pun...ade jual kt mydin..bley dapt dalam arge rm60++...kat DIY JJ equin juga ade...dalam rm100++...even kat TESCO pun ade...bley dapat around rm70++ maybe...lagi buat aku nak ade 1...cepat la bulan 11 *tetibe...hohoho*...



ssk-bintulu-240913

~((: terima kasih sudi baca :))~

3 comments:

Mr.Superman said...

hai. lama abg x dtg cni ;) eh da transfer ke srwk ke? :O ok..mun balik semenanjung bulih belik kmk kek lapis srwk. lol :P hancur bahasa.hahaha

Sha said...

yup..dh lame dh trnsfr srwk..okeyhlah tuh bro..msih d trime pakey mun dtg srwk..ahakss

Wardadie T Amik said...

Asyik...
http://topi.eltidi.com

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz