Jan 21, 2013

Bumi Kenyalang, Bagaimanakah Dikau?

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum


Almost 1 month ak xjenguk belog...ak xde idea nak tulis ape sbenarnye...sbb tuh ak biar je dye berkulat hijau..



Hurmmm...2 minggu lepas..aku dapat tau penempatan aku...setelah 1 taun 2 bulan menempuhi latihan sebagai pelatih pegawai farmasi di Hosp Putrjy...kini aku boleyh tersenyum ceria...ak berjaya menamatkannye...alhamdulillah..alhamdulillah tak extend..itu yang paling utama :))



Kini...masih mampukah aku untuk tersenyum ceria???



Aku dapat posting kat Sarawak...jauhhh...jauh dari semenanjung...jauh dari putrajaya...jauh dari keseronokan duniawi yang aku kecapi di Presint 8...




Dulu aku pernah mengimpikan untuk ditempatkan di Sabah...yang mane aku tau lagi jauhhh dari Sarawak...tapi waktu tuh aku hanya fikir seronok...seronok nak bercuti di pulau2 yang wujud kat situ..heh...aku tak terpikir akan bekerja kat sana...more to enjoy!...



Tapi bila aku dapat tau aku ditempatkan kat Sarawak...aku rasa lain..lain sebab aku kecewa xdapat sabah...tmpt yang aku impikan...dan bila semakin dekat dengan tarikh keberangkatan aku ke Sarawak...aku jadik makin resah...makin tak tenang...aku jadi makin berat untuk meninggalkan bumi semenanjung...scare specificnye, ak tak sanggup nak berjauhan dengan family aku...especially my parent....


terlalu rindu mereka ;((


My parent did ask me to appeal...tapi aku refused...aku bagi reason aku malas nak tunggu result rayuan tuh..kalo cepat xpe, tapi kalo berbulan2...sory...untuk 1 hari kat hosp ptrjy tuh pn aku dah rasa macam xde mud nak kje, ini kan pulak nak tunggu berbulan2...baek aku terime je Sarawak nih...



Aku menghitung hari datangnye 28 jan nih..insyaAllah tarikh nih aku akan berangkat ke Sarawak..memulakan perjalanan kerjaya sebagai pharmacist yang........chomeyl...ahaks ;)) *budget gler..perasan tahap luar alam!*



Sarawakianzzzzz....plzzzzz be nice with me :))





Ohhh btw, siapa orang sarawak? or maybe tinggal kat sarawak? cer cite ngan aku macam mane Bumi Kenyalang...realllyyyyyy want to noe dat :))~



p/.s: andai rezki aku di sane, aku redha Ya Allah..permudahkanlah dan lancarkanlah kehidupan ku di sana kelak...




~((: terima kasih sudi baca :))~

3 comments:

Saya Wann said...

Waa..jauhnya kena hantar.huhu.btw,Selamat bertugas :)

n a d said...

woahhh! jauhnyeee.. semenanjung boleh terima lg.. lame ke kene ikat bertugas kat sane?

Sha said...

@saya wann: thx...nak wut cane..rezki dh di tulis d bumi swk ;)


@nad: not sure..myb 1 yr..2 yrs pn ade possibility gk..

Copyright © 2012 | Designed by Syahkamz